Faurboegnens Folkedansere från Kalundborgs kommun

 

Vi träffades första gången februari 2003 då vi hälsade på laget. Kommunen var då vänort till Örkelljunga kommun. Efter sammanslagning av  kommunerna till storkommunen Kalundborg är det inte så längre. Vi hade en trevlig weekend tillsammans med utflykt och samkväm.
 
Vi var inbjudna till laget 24/7 - 26/7 2009. Det blev en mycket trevlig helg. Vi anlände på fredagskvällen. Efter inkvartering på Stausgård i Kalundborg bjöds vi på god mat och underhållning. På lördagen var det fest i Kalundborg och vi gjorde 2 uppvisningar i "byen". Vi åkte tillbaka till Stausgård och bytte om och sedan åkte några tillbaka till "byen" för shopping/rundvandring. Några stannade kvar och vilade och några modiga tog ett bad i havet. Därefter var det dags för god mat igen och samkvämsdanser. Vi fick en vacker glas/ljusskål i gåva och vår gåva till laget var "Boken om Skåne".

Vi var 24 personer i truppen som åkte iväg. Vi hade förstärkning av trevliga dans- och spelkompisar från Folkdansgillet Vinslöv nämligen Harrieth, Gert, Kerstin, Bo, Linda och Kaj. Det är toppen när vi kan hjälpas åt lagen emellan. Stort tack till Sofia och alla andra som medverkade och gjorde resan lyckad.
******************************************
Vi bjöd in laget till oss till Örkelljungadagarna i maj 2007. På fredagen dansade både lagen i byn. Solen sken från en klarblå himmel. På kvällen hade vi samkväm i Scalapaviljongen. Med mat, sång och så lärde vi ut en del av våra danser och vi fick lära oss några av deras. Det utbyttes även gåvor mellan lagen. Vi fick keramik gjord av en mkt berömd lokal keramiker. De fick en ljuskrona, från Bruddalen i Knäred. Dansarna var inkvarterade vandrarhemmet Kaptensgården i Åsljunga.
******************************************
Vi bjöd in laget till Örkelljungadagarna 15-16 maj 2015. Gästerna kom till lunchen på fredagen och inkvarterades sedan på EFS-gården i Åsljunga.
Laget dansade i strålande solsken på eftermiddagen och på kvällen bjöds upp till mat och samkvämsdanser.
Lördags förmiddag åkte gästerna till Klippan för att gå till konstgalleri, Yllefabriken, S:t Petri kyrka eller kolla Lönnerhedens veteranbilar. Valen var många.
På eftermiddagen dansade både Faurboegnens Folkedansere och vi vid Stigs musik. Vi klarade oss från regnet. På kvällen blev det lekar och dans efter maten. Vi fick en keramikkanna (gjord av en lokal konstnär) och gästerna fick en ljusstake (gjord av en lokal konstnär).
Gästerna var mycket nöjda och Kurt (make till ordföranden) han tyckte att man borde ändra sina stadgar och skriva att lagen borde träffas 1 gång per år.

Vädret var fantastiskt på fredagen när Faurboegnens Folkedansere gjorde sin första uppvisning

Våra fantastiska spelemän

Vi dansade bland annat Nessie
    Beaumont rag
 

Det fanns krafter kvar trots att Beaumont rag var sista dansen

På kvällen startade vi med ballongleken efter maten. Alla gick in med liv och lust

    Finalisterna i "redig svensk" närkamp

Nästa tävling var en lagtävling med 1 från varje land i laget. Först valdes verktyget ut och sedan fick man veta att det gällde att få ut längsta sammanhängde remsan

Vinnarna Extra förstärkning i musikgänget

Musiker måsta spela när andan tränger på

Vi fick en fin keramikkanna Gästerna fick en keramikljusstake Alla danskar (inklusive Poul) fick vars en 3i1-väska


till startsidan